[O1] odbijające drzwi, zamek do wymiany?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jano055
    Classic
    • 2010
    • 10

Zamieszczone przez tomekc
    Rosja, Białoruś
    Zdaje się że tam to jakiś niewielki odsetek ludzików jeździ dieslem, więc to chyba lekko chybiony pomysł.......
  • luks
    Ambiente
    • 2009
    • 240

witam
    od paru dni nie zatrzaskują się drzwi kierowcy. obejrzałem zamek i wychodzi na to, że ten metalowy element {rygiel?], który wchodzi w to metalowe oczko w słupku [skobel?], nie zawsze się zatrzaskuje - niekiedy nei słychać tego 'kliknięcia' i drzwi są neizamknięte. mam zamiar nabyć mechanizm, rozebrać drzwi i go wymienić . problem w tym, że tych zamków jest pełno.. wg vagcat.com nr części do mojej octy to 6X2837014H, a wg etki to: 3B2837016A -- mam auto z kierą po prawej stronie, centralny zamek bez pilota. inna sprawa, czy jak znajdę uzywkę z auta z centralnytm zamkiem na pilota, to będzie pasować do mojej, albo np z golfa IV♦?
    jeśli ktoś przerabiał temat, będę wdzięczny za pomoc.
    skoda
    fuckyeah!

Komentarz

• jefry
      Rider
      • 2009
      • 411

a może najprostszym sposobem sprawdzić czy drzwi nie opadają co się często zdarza.
      Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

• luks
        Ambiente
        • 2009
        • 240

z opadaniem mam też lekki problem ale nawet jak srubokrętem próbuję zatrzasnąć zamek, to nie zawsze zaskakuje. dlatego sądzę, że zamek padł.
        skoda
        fuckyeah!

Komentarz

• jefry
          Rider
          • 2009
          • 411

Podjedz do mechanika niech wyreguluje zawias i wg. mnie będziesz miał po problemie może nie będzie wtedy trzeba kupować "kopertki".
          Skoda Octavia II 2.0TDI 16V BKD v. Elegance.

Komentarz

Pracuję...